Εφαρμόστε την Μεθοδολογία Σχεδιασμού Αποτελεσματικών Παρουσιάσεων για να πετύχετε τους στόχους σας

  

   

Οι παρουσιάσεις είναι βαρετές

Εάν το ακροατήριο δεν μπορεί να κατανοήσει τη δομή της παρουσίασης είναι είτε γιατί ο ομιλητής δεν γνώριζε πως να οργανώσει το υλικό του ή δεν τον ενδιέφερε πραγματικά να το κάνει. Οι ανοργάνωτες παρουσιάσεις αφήνουν το ακροατήριο χαμένο και μπερδεμένο στην πληροφορία, το οποίο στο τέλος υποβαθμίζει τις προτάσεις του ομιλητή. 

Η μεθοδολογία μας δίνει την λύση

Ανακαλύψτε τη Μεθοδολογία Σχεδιασμού Αποτελεσματικών Παρουσιάσεων 

 

Περιγραφή μεθοδολογίας αποτελεσματικών παρουσιάσεων

Σύμφωνα με την μέθοδο, στην αρχή δημιουργείται το αφήγημα σύμφωνα με τον τρόπο που ο ανθρώπινος εγκέφαλος αφομοιώνει πληροφορίες και μπορεί να τις ανακαλέσει στη μνήμη του. Στη συνέχεια, εφαρμόζεται ένας οπτικά ελκυστικός σχεδιασμός ανάλογα με το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται η παρουσίαση. Η μέθοδος βασίζεται σε 15 χρόνια έρευνας και εργασίας σε παρουσιάσεις. Παρακάτω ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή της μεθοδολογίας. 
Αναλυση ακροατηριου Εντοπίστε και αναλύστε τα χαρακτηριστικά του ακροατηρίου

Ακροατήριο

Για την επιτυχία της παρουσίασης σας είναι απαραίτητο να γνωρίζετε καλά το ακροατήριο σας και να τη σχεδιάσετε ώστε να απευθύνεται συγκεκριμένα σε αυτό. Χρειάζεται να αναζητήστε στοιχεία για την προσωπικότητα των ανθρώπων που θα σας παρακολουθήσουν. Έτσι, θα καταλάβετε τι τους απασχολεί και με τη χρήση της συναισθηματικής νοημοσύνης θα μπορέσετε να εξηγήσετε πως θα τους βοηθήσετε να λύσουν το πρόβλημα τους.

Κεντρικη ιδεα παρουσιασης Η παρουσίαση χρειάζεται μια κεντρική ιδέα

Κεντρική ιδέα

Οι επιτυχημένοι ηγέτες δεν παρουσιάζουν απλώς δεδομένα αλλά προωθούν ιδέες. Σε κάθε παρουσίαση χρειάζεται να κυριαρχεί μια «κεντρική ιδέα» πάνω στην οποία θα βασισθεί η ανάπτυξη του υλικού της. Από μόνη της η κεντρική ιδέα δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί στις διαφάνειες παίζει σημαντικό ρόλο για την υποστήριξη της.

Αφηγημα παρουσιασης Οι παρουσιάσεις πρέπει να έχουν σωστή δομή

Αφήγημα

Όπως στον κινηματογράφο και το θέατρο, έτσι και στις παρουσιάσεις όλα αρχίζουν από ένα καλό σενάριο. Μια παρουσίαση ξεκινάει με την κεντρική ιδέα, τους στόχους, τα περιεχόμενα και ολοκληρώνεται με τα συμπεράσματα και τις προτάσεις για τα επόμενα βήματα. Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη μια καλά δομημένη ιστορία περιέχει αρχή, μέση και τέλος.

Σχεδιασμος παρουσιασης Ο σχεδιασμός στο PowerPoint πρέπει να είναι εντυπωσιακός

Σχεδιασμός που εμπνέει

Μια επιτυχημένη παρουσίαση χρειάζεται εντυπωσιακές διαφάνειες που εμπνέουν και αντικατοπτρίζουν την εικόνα της επιχείρησης. Σχεδιάστε την παρουσίαση έτσι ώστε όλες οι διαφάνειες να δείχνουν ομοιόμορφες, τακτοποιημένες και οργανωμένες. Η δημιουργία ενός πλέγματος θα σας βοηθήσει σημαντικά στην επίτευξη αυτού του σημαντικού στόχου.

Προετοιμασια παρουσιασης Οι πρόβες είναι πολύ σημαντικές για την επιτυχία της παρουσίασης

Προετοιμασία

Οι πρόβες είναι απαραίτητες για μια αποτελεσματική παρουσίαση. Αυξάνουν την αυτοπεποίθηση του ομιλητή και διασφαλίζουν ότι είναι εξοικειωμένος με το υλικό του.
Εξασκείστε όχι μόνο την ομιλία σας, αλλά και τη ροή των διαφανειών. Κάντε πρόβα την παρουσίαση σας πρώτα στον εαυτό σας και στη συνέχεια σε έναν φίλο ή έναν συνάδελφο.

Αντικτυπος παρουσιασης Μέτρηση της επιτυχίας

Αξιολόγηση αντικτύπου

Κάθε παρουσίαση έχει ένα συγκεκριμένο στόχο. Μόλις ολοκληρωθεί η παρουσίαση ο ομιλητής καλό θα ήταν να γνωρίζει εάν πέτυχε τον στόχο του και σε τι βαθμό.
Καθορίστε από την αρχή τον στόχο. Δηλαδή, τι είναι αυτό το οποίο επιθυμείτε να κάνει το ακροατήριο μετά το πέρας της ομιλίας σας. Επίσης, προσδιορίστε χρονικά μέχρι πότε το ακροατήριο καλείται να κάνει την συγκεκριμένη ενέργεια.

Δημιουργήστε πρωτότυπες παρουσιάσεις

Καλέστε μας για να σας βοηθήσουμε

+30 694 051 34 74
info@presentations.gr