Αυξήσετε τις πωλήσεις σας με μια σωστά δομημένη παρουσίαση

Η ποιότητα και η εμφάνιση της παρουσίασης μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας για το εάν οι πελάτες θα εμπιστευτούν εσάς ή τους ανταγωνιστές σας. Συχνά τα στελέχη μάρκετινγκ και οι μηχανικοί πωλήσεων δεν αφιερώνουν τον απαιτούμενο χρόνο και δημιουργούν παρουσιάσεις την τελευταία στιγμή. Έτσι το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει περισσότερο με πρόχειρες σημειώσεις παρά με μια υψηλής ποιότητας επαγγελματική παρουσίαση.

Ως εκ τούτου, οι παρουσιάσεις δε διαθέτουν την κατάλληλη στρατηγική επικοινωνίας, δομή και εμφάνιση για να παρακινήσουν τον πελάτη να αγοράσει το συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία.

Ακόμα, ένα σημαντικό λάθος που πρέπει να αποφευχθεί είναι η χρήση των «κονσερβοποιημένων» παρουσιάσεων. Είναι σημαντικό να κάνετε την κατάλληλη ανάλυση ακροατηρίου και να ετοιμάσετε προσαρμοσμένα μηνύματα. Το υπόδειγμα, ο σχεδιασμός και τα χρώματα πρέπει επίσης να συμβαδίζουν με τον τύπο του ακροατηρίου.

Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Αναζητήστε τις κατάλληλες εικόνες που θα υποστηρίξουν την ιστορία και θα ζωντανέψουν την παρουσίαση.

Επίσης, ενθαρρύνετε το ακροατήριο να σας κάνει ερωτήσεις. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να τους εξηγήσετε περαιτέρω τα καίρια σημεία του προϊόντος σας τα οποία θα δώσουν λύση στα προβλήματα τους. Ακόμα, θα λάβετε πολύτιμα σχόλια τα οποία θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε το προϊόν ή την υπηρεσία σας μελλοντικά.

Τέλος, είναι αρκετά πιθανό να συναντήστε δυσπιστία για τα χαρακτηριστικά του προϊόντος σας, οπότε προετοιμαστείτε κατάλληλα για αυτό.

Εάν έχετε απορίες σχετικά με το παραπάνω θέμα, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο info@presentations.gr.

Academy Banner 2jpg

Για περισσότερο από 15 χρόνια στο presentations.gr ερευνούμε και εργαζόμαστε πάνω στις παρουσιάσεις με επιστημονικό τρόπο. Παρακολουθήστε το σεμινάριο σχεδιασμού παρουσιάσεων και θα μάθετε να δημιουργείτε αποτελεσματικές παρουσιάσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Μάθετε περισσότερα για τη μεθοδολογία που εφαρμόζουμε για αποτελεσματικές παρουσιάσεις εδώ.