Βελτιώστε τις δεξιότητες σας στις παρουσιάσεις

Για την επιτυχία της παρουσίασης σας είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε τον κατάλληλο χρόνο για την προετοιμασία. Η σκληρή εργασία πάντα δικαιώνει. Μια αποτελεσματική και πετυχημένη παρουσίαση είναι προϊόν σωστού σχεδιασμού.

Εάν το ακροατήριο βαριέται κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, αυτό οφείλεται στον κακό σχεδιασμό ή τη λανθασμένη αντίληψη του ομιλητή ότι μπορεί να προσποιηθεί πως ξέρει καλά το θέμα του. Οι αναποτελεσματικές παρουσιάσεις οφείλονται σε αυτόν που τις σχεδιάζει και όχι στο λογισμικό σχεδιασμού.

Δίχως την κατάλληλη προετοιμασία, ο ομιλητής δε θα καταφέρει να σταθεί άνετα ενώπιον του ακροατηρίου και να το κερδίσει. Το ακροατήριο θυσιάζει τον πολύτιμο χρόνο του για να παρακολουθήσει την παρουσίαση και δύσκολα μπορεί να ξεγελαστεί από έναν ομιλητή που δεν έχει προετοιμαστεί κατάλληλα.

Ακόμα, η παρουσίαση είναι σημαντική για τον ομιλητή διότι είναι ένα μέσο με το οποίο καλείται να πείσει το ακροατήριο για τη δουλειά του, τις ιδέες του, ή να αγοράσει ένα συγκεκριμένο προϊόν. Επίσης, αντικατοπτρίζει την εικόνα του ίδιου και του οργανισμού τον οποίο εκπροσωπεί. 

Είναι απαραίτητο να κάνετε αρκετές πρόβες και να δώσετε έμφαση στη γλώσσα του σώματος σας κατά την παρουσίαση. 

Πρόβες

Οι πρόβες είναι απαραίτητες για μια επιτυχημένη παρουσίαση. Αυξάνουν την αυτοπεποίθηση του ομιλητή και διασφαλίζουν ότι είναι εξοικειωμένος με το υλικό του. Χρονομετρήστε την πρόβα σας και βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να ολοκληρώσετε την ομιλία σας εντός της καθορισμένης ώρας. Βεβαιωθείτε ότι η δομή της ομιλίας σας ταιριάζει με την ακολουθία των οπτικών βοηθημάτων. Προσπαθήστε να προβλέψετε τις πιο δύσκολες ερωτήσεις και προετοιμάστε τις απαντήσεις. 

Γλώσσα του σώματος

Δώστε έμφαση στον τόνο της φωνής σας και στη γλώσσα του σώματος. Αποφύγετε να κουνάτε τα χέρια σας συνεχώς κατά τη διάρκεια της ομιλίας. Κάντε το μόνο εάν θέλετε να δώσετε έμφαση σε κάτι. Χρησιμοποιήστε τη δύναμη της φωνής σας και μιλήστε δυνατά με κύρος. Τέλος, σκεφτείτε το χρονικό διάστημα της παρουσίασης. Ταιριάζει με τα λόγια σας; Καταγράψτε τον εαυτό σας και βαθμολογήστε τον.

Περισσότερες πληροφορίες

Κατεβάστε τον οδηγό σχεδιασμού πειστικών παρουσιάσεων για περισσότερες πληροφορίες.
Επίσης, παλαιότερα άρθρα μας μπορούν να σας δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τον σχεδιασμό μιας παρουσίασης: 

Μπορούμε να βοηθήσουμε

Ξεχάστε το άγχος που σχετίζεται με τις παρουσιάσεις. Από το 2006, στο presentations.gr εργαζόμαστε πάνω στις πιο σημαντικές παρουσιάσεις. Οι παρουσιάσεις είναι το πάθος μας και έχουμε εκφράσει επιτυχημένα με οπτικό τρόπο τα πιο δύσκολα μηνύματα. Μπορούμε να αναλάβουμε να εφαρμόσουμε την μεθοδολογία μας σε νέες ή υπάρχουσες παρουσιάσεις σας.

Παρακολουθήστε το ειδικά σχεδιασμένο σεμινάριο παρουσιάσεων και θα μάθετε πως να σχεδιάζετε εκλεπτυσμένες παρουσιάσεις. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Academy Banner 4jpg

Σχετικό Infographic 

_Instagram_11jpg