Γιατί οι περισσότερες παρουσιάσεις δεν πετυχαίνουν τον στόχο τους

Κάθε δευτερόλεπτο σε όλο τον κόσμο γίνονται περίπου 350 παρουσιάσεις στο PowerPoint. Όμως το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτές δεν πετυχαίνει τον στόχο τους και υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Σίγουρα για την κατάσταση αυτή δεν οφείλεται το λογισμικό σχεδιασμού παρουσιάσεων (πχ., PowerPoint). Το PowerPoint είναι απλώς ένα εργαλείο και η ποιότητα του αποτελέσματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον χρήστη του.

Ο κυριότερος λόγος είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αφήνουν κυριολεκτικά για την τελευταία στιγμή τον σχεδιασμό της παρουσίασης τους. Έτσι δεν επιλέγουν τα κατάλληλα διαγράμματα και εικόνες και δε δημιουργούν μια ιστορία ικανή για να πείσει το ακροατήριο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η παρουσίαση να μοιάζει περισσότερο με ένα πρόχειρα σχεδιασμένο έγγραφο παρά με μια υψηλής ποιότητας κινηματογραφικού τύπου ομιλία. Φανταστείτε λοιπόν τι ιδέα μπορεί να σχηματίσει για κάποιον και για τη δουλειά του το ακροατήριο εάν καταλάβει ότι είναι πρόχειρα προετοιμασμένος.

Τα παραπάνω συμβάλλουν επίσης στο να βαριέται το ακροατήριο και να αισθάνεται ότι χάνει τον χρόνο του άδικα παρακολουθώντας την συγκεκριμένη παρουσίαση.

Στην ιστοσελίδα www.presentations.gr θα βρείτε πληροφορίες για τη μεθοδολογία σχεδιασμού αποτελεσματικών παρουσιάσεων η οποία είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας και ενασχόλησης με παρουσιάσεις 15 ετών.

Εάν θέλετε να μάθετε να σχεδιάζετε πειστικές παρουσιάσεις που εμπνέουν, μπορείτε να εκδηλώσετε ενδιαφέρον για το σεμινάριο παρουσιάσεων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί εφόσον συμπληρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων.