Δημιουργία διαφανειών στο PowerPoint

Δε χρειάζεται να είστε γραφίστας για να δημιουργήσετε ωραίες διαφάνειες. Μην βάζετε όλες τις πληροφορίες στο PowerPoint. Αντιθέτως, σκεφτείτε πως θα αφαιρέσετε στοιχεία από τις διαφάνειες σας. Η χρήση ενός πλέγματος σχεδιασμού μπορεί να τις κάνει σας πιο ευανάγνωστες. 

Σύστημα πλέγματος

Σχεδιάστε την παρουσίαση έτσι ώστε όλες οι διαφάνειες να δείχνουν ομοιόμορφες, τακτοποιημένες και οργανωμένες. Η δημιουργία ενός πλέγματος θα σας βοηθήσει σημαντικά στην επίτευξη αυτού του στόχου. Το πλέγμα είναι κατασκευασμένο για να μπορείτε να εισάγετε κείμενο και να τοποθετείτε εικόνες σε συγκεκριμένα σημεία ώστε οι διαφάνειες να φαίνονται όμορφες. 

Ευανάγνωστο κείμενο

Με τον σχεδιασμό του πλέγματος καθορίζονται και τα περιθώρια της διαφάνειας, τα οποία θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας κατά την εκτύπωση. Τα σωστά προσδιορισμένα περιθώρια βελτιώνουν την εμπειρία ανάγνωσης του κειμένου αλλά και την αισθητική. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο μεγάλα είναι τα περιθώρια, τόσο πιο οργανωμένη και τακτοποιημένη φαίνεται η διαφάνεια σας. 

Μάθετε περισσότερα

Κατεβάστε τον οδηγό σχεδιασμού πειστικών παρουσιάσεων για περισσότερες πληροφορίες.
Επίσης, παλαιότερα άρθρα μας μπορούν να σας δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τον σχεδιασμό μιας παρουσίασης:

Μπορούμε να βοηθήσουμε

Ξεχάστε το άγχος που σχετίζεται με τις παρουσιάσεις. Από το 2006, στο presentations.gr εργαζόμαστε πάνω στις πιο σημαντικές παρουσιάσεις. Οι παρουσιάσεις είναι το πάθος μας και έχουμε εκφράσει επιτυχημένα με οπτικό τρόπο τα πιο δύσκολα μηνύματα. Μπορούμε να αναλάβουμε να εφαρμόσουμε την μεθοδολογία μας σε νέες ή υπάρχουσες παρουσιάσεις σας.

Παρακολουθήστε το ειδικά σχεδιασμένο σεμινάριο παρουσιάσεων και θα μάθετε πως να σχεδιάζετε εκλεπτυσμένες παρουσιάσεις. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Σχετικό Infographic

_Instagram_10jpg