Η δομή και η κεντρική ιδέα μιας επιτυχημένης παρουσίασης

Δομή της παρουσίασης

Οι επιτυχημένοι ηγέτες δεν παρουσιάζουν απλώς δεδομένα αλλά προωθούν τις ιδέες τους. Σε κάθε παρουσίαση χρειάζεται να κυριαρχεί μια «κεντρική ιδέα» πάνω στην οποία θα βασισθεί η ανάπτυξη του υλικού της. Από μόνη της η κεντρική ιδέα δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί στις διαφάνειες παίζει σημαντικό ρόλο για την υποστήριξη της. Μελετήστε τα δεδομένα σας και κατανοήστε τι θέλετε να πείτε.

Η απάντηση στο πρόβλημα

Ποιο είναι το πρόβλημα που προσπαθείτε να λύσετε; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι η «κεντρική ιδέα». Αυτό θα προϊδεάσει το ακροατήριο για το τι πρόκειται να παρακολουθήσει στη συνέχεια. Φέρτε στο μυαλό σας το ακροατήριο και φανταστείτε ποια ερώτηση χρειάζεται να του απαντήσει η παρουσίαση σας.

Μάθετε περισσότερα

Κατεβάστε τον οδηγό σχεδιασμού πειστικών παρουσιάσεων για περισσότερες πληροφορίες. 
Επίσης, παλαιότερα άρθρα μας μπορούν να σας δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τη δομή μιας παρουσίασης: 

Μπορούμε να βοηθήσουμε

Ξεχάστε το άγχος που σχετίζεται με τις παρουσιάσεις. Από το 2006, στο presentations.gr εργαζόμαστε πάνω στις πιο σημαντικές παρουσιάσεις. Οι παρουσιάσεις είναι το πάθος μας και έχουμε εκφράσει επιτυχημένα με οπτικό τρόπο τα πιο δύσκολα μηνύματα. Μπορούμε να αναλάβουμε να εφαρμόσουμε την μεθοδολογία μας σε νέες ή υπάρχουσες παρουσιάσεις σας.

Παρακολουθήστε το ειδικά σχεδιασμένο σεμινάριο παρουσιάσεων και θα μάθετε πως να σχεδιάζετε εκλεπτυσμένες παρουσιάσεις. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Academy Banner 4jpg

Σχετικό Infographic

_Instagram_7jpg