Κάντε πρόβες για αποτελεσματικές παρουσιάσεις

Η ιδέα της παρουσίασης μπροστά σε ένα ακροατήριο φοβίζει τους περισσότερους ανθρώπους. Αυτό γίνεται ακόμα χειρότερο όταν το ακροατήριο αποτελείται από αγνώστους ή ακόμα και από συναδέλφους, επειδή σε κανέναν δεν αρέσει να συζητάνε για τα αδύναμα στοιχεία της παρουσίασης του.

Πως όμως μπορούν να βελτιωθούν τα αδύνατα σημεία της παρουσίασης και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση ο ομιλητής; Με πρόβες. Οι πρόβες είναι απαραίτητες για μια αποτελεσματική παρουσίαση. Αυξάνουν την εμπιστοσύνη του ομιλητή και διασφαλίζουν ότι είναι εξοικειωμένος με το υλικό του.

Εξασκείστε όχι μόνο την ομιλία σας, αλλά εξασκείστε επίσης και τη ροή των διαφανειών. Κάντε πρόβα την παρουσίασή σας πρώτα στον εαυτό σας και στη συνέχεια σε έναν φίλο ή έναν συνάδελφο. Χρονομετρήστε την πρόβα σας και βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να ολοκληρώσετε την ομιλία σας εντός της καθορισμένης ώρας.

Βεβαιωθείτε ότι η δομή της ομιλίας σας ταιριάζει με την ακολουθία των οπτικών βοηθημάτων.

Προσπαθήστε να προβλέψετε τις πιο δύσκολες ερωτήσεις που μπορεί να σας κάνουν και προετοιμάστε τις απαντήσεις. Καταγράψτε τον εαυτό σας και βαθμολογήστε τον.

Δώστε έμφαση στον τόνο της φωνής σας και στη γλώσσα του σώματος. Αποφύγετε να κουνάτε τα χέρια σας συνεχώς κατά τη διάρκεια της ομιλίας σας. Κάντε το μόνο εάν θέλετε να δώσετε έμφαση σε κάτι. Χρησιμοποιήστε τη δύναμη της φωνής σας και μιλήστε δυνατά με κύρος.

Τέλος, σκεφτείτε το χρονικό διάστημα της παρουσίασης. Ταιριάζει με τα λόγια σας; Υπάρχει υπερβολική κίνηση στην οθόνη; Πάρα πολλά κλικ του ποντικιού συγκεντρωμένα μαζί;


Για περισσότερο από 15 χρόνια στο presentations.gr ερευνούμε και εργαζόμαστε πάνω στις παρουσιάσεις με επιστημονικό τρόπο. Παρακολουθήστε το σεμινάριο παρουσιάσεων και θα μάθετε να δημιουργείτε αποτελεσματικές παρουσιάσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Academy Banner 4jpg