Νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης για το PowerPoint

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Microsoft παρουσίασε ένα νέο χρήσιμο εργαλείο το οποίο μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην προετοιμασία μιας παρουσίασης δίνοντας άμεσα προτάσεις βελτίωσης στον ομιλητή.

Το νέο εργαλείο ονομάζεται “Presenter Coach” και μέχρι στιγμής είναι διαθέσιμο σε όσους χρησιμοποιούν το PowerPoint στα αγγλικά. Αποτελεί το δεύτερο εργαλείο του PowerPoint, μετά τον Designer, που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Μια δημόσια ομιλία απαιτεί την εξάσκηση των κατάλληλων δεξιοτήτων του ομιλητή. Για μια επιτυχημένη παρουσίαση χρειάζονται αρκετές πρόβες που σχετίζονται με την ομιλία και το υποστηρικτικό υλικό (διαφάνειες).

Η σωστή εκπαίδευση είναι ζωτικής σημασίας για να κερδίσει κάποιος την εμπιστοσύνη του ακροατηρίου και να βελτιώσει τις ικανότητες δημόσιας ομιλίας. Ο “Presenter Coach” του PowerPoint έχει να προσφέρει πολλά σε αυτό το στάδιο.

Το εργαλείο εξετάζει τρία πράγματα: ρυθμό, ανάγνωση διαφανειών και επιλογή λέξεων.

  1. Ρυθμός. Αναφέρεται στο πόσο γρήγορα ή αργά μιλάει κάποιος.
  2. Ανάγνωση. Η λειτουργία «ανάγνωσης διαφανειών» διακρίνει πότε κάποιος διαβάζει τις διαφάνειες λέξη προς λέξη.
  3. Επιλογή λέξεων. Το εργαλείο αυτό όχι μόνο εντοπίζει πόσο συχνά κάποιος χρησιμοποιεί συμπληρωματικές λέξεις όπως «εμ», «χμ», ή «βασικά», αλλά επίσης, προειδοποιεί όταν η ομιλία περιέχει φράσεις πολιτισμικής ευαισθησίας όπως «εσείς παιδιά» κλπ.

Στο τέλος κάθε συνεδρίας παρέχεται λεπτομερής αναφορά (βλ. εικόνα παρακάτω).

9ad32f44-aee0-4866-aaf7-ee9215b71493png


Για περισσότερο από 15 χρόνια στο presentations.gr ερευνούμε και εργαζόμαστε πάνω στις παρουσιάσεις με επιστημονικό τρόπο. Παρακολουθήστε το ειδικά σχεδιασμένο σεμινάριο παρουσιάσεων και θα μάθετε να δημιουργείτε αποτελεσματικές παρουσιάσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.