Οι αναλυτικές ικανότητες δεν είναι αρκετές από μόνες τους για την επαγγελματική επιτυχία

Έχετε ξεκινήσει να συλλέγετε δεδομένα για μια ανάλυση που απαιτείται για την εργασίας σας και το επόμενο βήμα είναι να εργαστείτε επάνω σε αυτά. Όμως είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή να κληθείτε να τα παρουσιάσετε είτε στους ανωτέρους εντός του οργανισμού στον οποίο δουλεύετε είτε εκτός σε ένα ευρύτερο ακροατήριο.  

Η μετατροπή των αποτελεσμάτων της μελέτης σας σε μια κατάλληλα σχεδιασμένη για την περίσταση παρουσίαση είναι αυτή που στην ουσία θα μεταφέρει τα σωστά μηνύματα στο ακροατήριο σας. Όσο αναλυτικά και να σκέφτεται το ακροατήριο σας, εάν δεν παρουσιάσετε τις ιδέες σας με τον σωστό τρόπο, δε θα καταφέρετε να κερδίσετε το ενδιαφέρον τους.  

Φανταστείτε επίσης ότι σας έχουν καλέσει να κάνετε την ίδια παρουσίαση σε ένα ακροατήριο που δεν του αρέσει να βλέπει νούμερα και δε σκέφτεται τόσο καλά αναλυτικά όσο εσείς. Εάν αρχίσετε να τους μιλάτε για τις λεπτομέρειες που αφορούν την επεξεργασία και την ανάλυση δεδομένων τότε είναι σίγουρο ότι πολύ σύντομα θα βαρεθούν.  

Η ικανότητα όχι μόνο της ανάλυσης αλλά και της σωστής παρουσίασης των ιδεών σας είναι αυτή που θα σας δώσει τη δυνατότητα να ξεχωρίσετε και να εξελιχθείτε στην εργασία σας.  

Απεικονίσεις όπως η παρακάτω πρέπει να αποφεύγονται (οι λόγοι θα αναλυθούν σε επόμενη ανάρτηση).

28-12-2018  1jpg

Για να μάθετε πως να μετατρέπετε τις ιδέες σας σε μηνύματα που κερδίζουν την προσοχή του ακροατηρίου, παρακολουθείστε το εργαστήριο σχεδιασμού παρουσιάσεων. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ (θα πραγματοποιηθεί εφόσον συμπληρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών).  

Εάν θέλετε να μεταμορφώσετε τις παρουσιάσεις σας, εφαρμόστε την μεθοδολογία μας η οποία είναι αποτέλεσμα σχετικής έρευνας και εργασίας 15 ετών. Μάθετε περισσότερα εδώ.