Οι παρουσιάσεις συμβάλουν σημαντικά στην αύξηση των πωλήσεων

Αρκετές φορές οι επαγγελματίες που σχετίζονται με τις πωλήσεις, δεν προετοιμάζονται επαρκώς για την παρουσίαση τους και αφήνουν την υπόθεση αυτή κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Όμως, μια πρόχειρα σχεδιασμένη παρουσίαση δεν μπορεί να φέρει τις επιθυμητές πωλήσεις. Επίσης, μια παρουσίαση που δεν έχει επαγγελματικό ύφος και στυλ μπορεί να δώσει τη λάθος εντύπωση στο ακροατήριο. 

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια αποτελεσματική παρουσίαση πωλήσεων, τότε πάρτε στα σοβαρά αυτή τη διαδικασία και επικεντρωθείτε στο αφήγημα και τον οπτικό σχεδιασμό.

1jpeg

Καταρχήν για να αναπτύξετε το κατάλληλο αφήγημα, ορίστε τον στόχο της παρουσίασης. Τι ακριβώς θέλετε να μάθει ο πελάτης σας για το προϊόν ή τις υπηρεσίες που του παρέχετε; Αναλύστε τον πελάτη σας, τους ανταγωνιστές του και τις ανάγκες του. Δημιουργήστε κανάλια επικοινωνίας που θα οδηγήσουν σε νέες ανακαλύψεις τόσο για τον πελάτη σας όσο και για σας. Αναζητήστε και προσδιορίστε τις ανάγκες του. Για παράδειγμα, αναρωτηθείτε: 

  • Γιατί χρειάζεται το προϊόν σας;
  • Πως θα διευκολύνει την καθημερινή του ζωή;
  • Πόσο σημαντική είναι η επίλυση αυτού του προβλήματος;
  • Ποια εναλλακτικά προϊόντα, υπηρεσίες ή άλλες λύσεις χρησιμοποιεί σήμερα;
  • Τι θα τον κάνει να αποδεχτεί την πρόταση σας;
  • Τι είναι αυτό που τον ενθουσιάζει;

Δημιουργήστε έναν ανοιχτό διάλογο επικοινωνίας ανάμεσα σε εσάς και τον πελάτη σας όπου θα ακούτε και θα απαντάτε σε πραγματικό χρόνο.

Απεικονίστε με διαγράμματα και σχήματα τις ιδέες σας διότι έτσι αυτές θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό των πελατών σας. Οι φωτογραφίες και τα διαγράμματα μπορούν να επηρεάσουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Συμπεριλάβετε επίσης μερικά επιτυχημένα σχετικά παραδείγματα και αναλύστε τα ώστε ο πελάτης να σας κατανοήσει πιο εύκολα.

Αφού έχετε αναπτύξει το αφήγημα της παρουσίασης, τότε εφαρμόστε έναν οπτικά ελκυστικό σχεδιασμό που θα ανταποκρίνεται στο στυλ του ακροατηρίου. Ο σχεδιασμός είναι σημαντικός διότι θα σας ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές και θα κάνει την παρουσίαση περισσότερο ενδιαφέρουσα. Η δημιουργία ενός συστήματος παρουσιάσεων μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά σε αυτή την κατεύθυνση.

Ολοκληρώστε την παρουσίαση προσδιορίζοντας με ακρίβεια τα επόμενα βήματα και συμφωνείστε σε ένα κοινό χρονοδιάγραμμα. Τέλος, μπορείτε να διανείμετε εκτυπωμένα αντίγραφα της παρουσίασης για να τα μελετήσει ο πελάτης σας σε δεύτερο χρόνο.

Μπορούμε να βοηθήσουμε

Ξεχάστε το άγχος που σχετίζεται με τις παρουσιάσεις. Από το 2006, στο presentations.gr εργαζόμαστε πάνω στις πιο σημαντικές παρουσιάσεις. Οι παρουσιάσεις είναι το πάθος μας και έχουμε εκφράσει επιτυχημένα με οπτικό τρόπο τα πιο δύσκολα μηνύματα. Μπορούμε να αναλάβουμε να εφαρμόσουμε την μεθοδολογία μας σε νέες ή υπάρχουσες παρουσιάσεις σας. Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@presentations.gr.

Παρακολουθήστε το ειδικά σχεδιασμένο σεμινάριο παρουσιάσεων και θα μάθετε πως να σχεδιάζετε εκλεπτυσμένες παρουσιάσεις. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Academy Banner 4jpg