Πως να σχεδιάσετε την εταιρική σας παρουσίαση

Η εταιρική παρουσίαση είναι ένα πολύτιμο εργαλείο προώθησης των προϊόντων και υπηρεσιών μιας επιχείρησης. Αντικατοπτρίζει την εικόνα του οργανισμού και των στελεχών του και δίνει ζωή στο εταιρικό αφήγημα. Για αυτό, είναι απαραίτητο να σχεδιαστεί σωστά, συμπεριλαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και να εκφράζει το ύφος και τη φιλοσοφία της επιχείρησης.

Παρακάτω, ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής εταιρικής παρουσίασης.

1/ Περιεχόμενα παρουσίασης

Καταρχήν, η παρουσίαση πρέπει να περιγράφει τη βασική φιλοσοφία της επιχείρησης και τι είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό. Χρησιμοποιήστε τεχνικές αφήγησης ιστοριών για να τραβήξετε την προσοχή του ακροατηρίου σας.

Πριν αρχίσετε να διαμορφώνετε το περιεχόμενο, καλό είναι να αναζητήσετε παρόμοιες παρουσιάσεις με αυτές του κλάδου στον οποίο ανήκει η επιχείρηση σας.

Επίσης, είναι σημαντικό να γίνει αναφορά στο προσωπικό του οργανισμού. Η ομάδα και τα χαρακτηριστικά της είναι κάτι που οι υποψήφιοι επενδυτές θα λάβουν σοβαρά υπόψη για να αξιολογήσουν μια επιχειρηματική πρόταση. Η σύσταση της ομάδας αποδεικνύει τη συμπληρωματικότητα των ικανοτήτων και των τυπικών προσόντων που απαιτούνται για την άριστη εκτέλεση ενός έργου.

 Το ταλέντο κερδίζει παιχνίδια, αλλά η ομαδική εργασία κερδίζει πρωταθλήματα
-Michael Jordan

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι η πορεία του οργανισμού από τη σύσταση του μέχρι σήμερα. Μπορείτε να συμπεριλάβετε μια διαφάνεια που να περιγράφει τις ημερομηνίες ορόσημο της επιχείρησης (βλέπε σχήμα παρακάτω).

 v1jpg

Τέλος, μπορείτε να συμπεριλάβετε μια ενότητα που να περιγράφει τα βασικά προϊόντα και υπηρεσίες σας.


2/ Σχεδιασμός παρουσίασης

Μια παρουσίαση χρειάζεται έναν οπτικά ελκυστικό σχεδιασμό που να διαφοροποιεί την εταιρεία από τους ανταγωνιστές της. Δημιουργήστε ένα μοντέρνο σύστημα παρουσιάσεων το οποίο να λειτουργεί αποτελεσματικά τόσο σε διαφάνειες που απεικονίζουν ποιοτικές πληροφορίες όσο και σε ποσοτικά διαγράμματα.

Για τη δημιουργία του template επιλέξτε χρώματα που να αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία της επιχείρησης αλλά και τον κλάδο στον οποίο ανήκει.

Λάβετε υπόψιν σας ότι το template πρέπει να σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να φαίνεται εντυπωσιακό τόσο στα ψηφιακά μέσα (υπολογιστές, ταμπλέτες κλπ.) αλλά και εκτυπωμένο στο χαρτί.

Διαβάστε εδώ πως να σχεδιάσετε ένα εντυπωσιακό εταιρικό σύστημα παρουσιάσεων.  

Μπορούμε να βοηθήσουμε

Ξεχάστε το άγχος που σχετίζεται με τις παρουσιάσεις. Από το 2006 εργαζόμαστε πάνω στις πιο σημαντικές παρουσιάσεις. Οι παρουσιάσεις υψηλής αισθητικής είναι το πάθος μας και έχουμε εκφράσει επιτυχημένα με οπτικό τρόπο τα πιο δύσκολα επιχειρηματικά μηνύματα. Μπορούμε να αναλάβουμε να εφαρμόσουμε την μεθοδολογία μας σε νέες ή υπάρχουσες παρουσιάσεις σας. Επικοινωνείστε μαζί μας στο info@presentations.gr.

Παρακολουθήστε το σεμινάριο σχεδιασμού αποτελεσματικών παρουσιάσεων και θα μάθετε πως να πείθετε το ακροατήριο σας. Γραφτείτε εδώ.