Σχεδιάστε την παρουσίαση πρώτα στο χαρτί

Η προετοιμασία μιας παρουσίασης είναι μια δημιουργική διαδικασία για την οποία χρειάζεται αρκετή αυτοσυγκέντρωση και σκέψη. Σήμερα, υπάρχουν πολλά πράγματα που αποσπούν την προσοχή όπως το διαδίκτυο, τα κινητά τηλέφωνα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.α. Για αυτό, όταν σχεδιάζετε μια παρουσίαση, αποφύγετε οτιδήποτε μπορεί να σας διακόψει από αυτή τη δημιουργική διαδικασία.

Στο αρχικό στάδιο σχεδιασμού είναι καλό να μείνετε μακριά από τον υπολογιστή. Το PowerPoint είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για τον σχεδιασμό και την προβολή της παρουσίασης, αλλά δε βοηθάει όσο θα έπρεπε στη δημιουργία της δομής και του αφηγήματος.

Προμηθευτείτε με αρκετά αυτοκόλλητα χαρτάκια post-it, ή τετραγωνισμένα φύλλα χαρτιού. Στη συνέχεια, προσδιορίστε τα μηνύματα και τους στόχους της παρουσίασης. Γράψε έναν τίτλο σε κάθε post-it και τοποθετήστε τα σε ένα τοίχο ώστε να ελέγξετε τη ροή της ιστορίας. Η εργασία με τα post-it επιτρέπει την εύκολη επανατοποθέτηση τους κάθε φορά που κάνετε μια αλλαγή στη ροή. Αφού σχεδιάσετε τον σκελετό της παρουσίασης, τότε μπορείτε να προχωρήσετε και με την ανάπτυξη του αφηγήματος. Βεβαιωθείτε ότι η ιστορία σας έχει αρχή, μέση και τέλος.

Παρακολουθήστε το σεμινάριο σχεδιασμού παρουσιάσεων και θα μάθετε να δημιουργείτε αποτελεσματικές παρουσιάσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Κατεβάστε τον γρήγορο οδηγό εδώ.  

Εάν θέλετε να μεταμορφώσετε τις παρουσιάσεις σας, εφαρμόστε τη μεθοδολογία μας η οποία είναι αποτέλεσμα έρευνας και εργασίας 15 ετών.