Διαφάνειες με σκούρο ή άσπρο φόντο;

Τα χρώματα επηρεάζουν σημαντικά την ψυχολογία του ακροατηρίου και πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την επιλογή τους. Προκειμένου να αποφασίσετε τι χρώμα θα έχει το φόντο των διαφανειών σας χρειάζεται να λάβετε υπόψη δύο παράγοντες: την επισημότητα της εκδήλωσης και το μέγεθος της αίθουσας.

Ο συνδυασμός σκούρου φόντου με κίτρινα ή άσπρα γράμματα προσφέρει μεγάλη οπτική αντίθεση. Έτσι παρέχεται καλύτερη ορατότητα και ταιριάζει περισσότερο σε επίσημες εκδηλώσεις και μεγάλες αίθουσες. Παρόλα αυτά, δεν ενδείκνυται για τις περιπτώσεις όπου απαιτούνται εκτυπωμένα αντίγραφα της παρουσίασης λόγω του μεγάλου ποσού μελάνης που θα καταναλωθεί.

Από την άλλη πλευρά, το άσπρο φόντο μπορεί να φωτίσει επιπλέον τον χώρο της εκδήλωσης και ενδείκνυται για μικρές αίθουσες παρουσιάσεων και ανεπίσημες περιστάσεις. Ακόμη, η χρήση άσπρου φόντου καθιστά πιο εύκολη τη δημιουργία εκτυπωμένων αντιγράφων της παρουσίασης.

Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με τις παρουσιάσεις σας και έχετε απορίες, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο info@presentations.gr για να τις συζητήσουμε.

Εάν επιθυμείτε να διδαχθείτε τη μεθοδολογία σχεδιασμού παρουσιάσεων «Εμπειρία» μπορείτε να εκδηλώσετε ενδιαφέρον για τα σεμινάρια «Empeiria Academy» πατώντας εδώ. Τα σεμινάρια αυτά θα πραγματοποιηθούν το 2019, εφόσον συμπληρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την μεθοδολογία δημιουργίας παρουσιάσεων «Εμπειρία» επισκεφτείτε το www.presentations.gr.