Η δομή μιας παρουσίασης

Σε αυτό το άρθρο αναλύεται η προτεινόμενη δομή μιας παρουσίασης. Περιλαμβάνει όλα τα βασικά μέρη μιας παρουσίασης και είναι ένα καλό σημείο αναφοράς για να σχεδιάσετε τη δική σας καθώς επιτρέπει στο ακροατήριό να σας παρακολουθήσει πιο εύκολα. 

Καταρχήν, χαιρετίστε το ακροατήριο και παρουσιάστε τον εαυτό σας εξηγώντας την σχέση σας με το θέμα. Δεν χρειάζεται να μακρηγορήσετε σε αυτό το σημείο, αλλά θα χτίσετε μια άμεση σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε εσάς και το ακροατήριο.

Στην εισαγωγή εξηγήστε το θέμα και τον σκοπό της παρουσίασής σας, κερδίζοντας το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη του ακροατηρίου. Επίσης, δηλώστε ποιο ελπίζετε να είναι το αποτέλεσμα της παρουσίασης. Μπορείτε να δείξετε μια σύντομη δομή της ομιλίας σας.

Το κύριο μέρος σας πρέπει να ανταποκρίνεται στις υποσχέσεις που κάνατε στην εισαγωγή. Ανάλογα με το είδος της παρουσίασης, διαχωρίστε καθαρά τα διάφορα θέματα που θα παρουσιάσετε. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι οργάνωσης των κύριων σημείων. Οι συνδέσεις ανάμεσα στις ιδέες θα πρέπει να δηλώνονται με σαφήνεια και καταστήστε σαφές όταν περνάτε από το ένα θέμα στο επόμενο. Επίσης, αφήστε χρόνο στο ακροατήριο να κρατά σημειώσεις.

Στη συνέχεια, περάστε στα συμπεράσματα τα οποία δίνουν την ευκαιρία για την ενίσχυση των μηνυμάτων σας. Ανεξάρτητα από τον στόχο της παρουσίασης, συνοψίστε τα κύρια σημεία και τις επιπτώσεις τους. Αυτό αποσαφηνίζει τον γενικό σκοπό της ομιλίας σας και ενισχύει την παρουσία σας. Ολοκληρώστε με τα επόμενα βήματα ή με ένα κάλεσμα για δράση.

Κλείστε τη συζήτησή σας ευχαριστώντας το ακροατήριο για το χρόνο του και προσκαλέστε το να θέσει οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχει.



   Academy Banner 4jpg

Για περισσότερο από 15 χρόνια στο presentations.gr ερευνούμε και εργαζόμαστε πάνω στις παρουσιάσεις με επιστημονικό τρόπο. Παρακολουθήστε το σεμινάριο παρουσιάσεων και θα μάθετε να δημιουργείτε αποτελεσματικές παρουσιάσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Μάθετε περισσότερα για τη μεθοδολογία μας εδώ.