Κερδίστε την προσοχή του ακροατηρίου από τα πρώτα δευτερόλεπτα της παρουσίασης

Φανταστείτε ότι κάνετε μια σημαντική παρουσίαση σε μια αίθουσα μπροστά σε ένα μεγάλο αριθμό ατόμων. Η πρώτη εντύπωση που θα σχηματίσει το ακροατήριο θα καθορίσει πόσο προσεκτικά θα σας παρακολουθήσει στη συνέχεια. Μια καλή εισαγωγή δείχνει ότι έχετε δουλέψει πάνω στο θέμα. Ακόμα, εάν ξεκινήσετε δυναμικά την ομιλία σας τότε θα ξεπεράσετε πιο εύκολα το άγχος που συνδέεται με την παρουσία σας επάνω στη σκηνή.

Αφιερώστε αρκετό χρόνο για να σκεφτείτε πως θα ξεκινήσετε. Ένας τρόπος είναι, αφού αναλύσετε προσεκτικά τον τύπο του ακροατηρίου, να παρουσιάσετε δεδομένα που θα κάνουν τον συγκεκριμένο τύπο ακόμα και να αναφωνήσει. Για παράδειγμα μπορείτε να δημιουργήσετε μια διαφάνεια με τίτλο «Γνωρίζετε ότι το 30% της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Σαν Φρανσίσκο προέρχεται από την Κίνα;» Φυσικά ο τίτλος αυτός πρέπει να έχει σχέση με το θέμα της παρουσίασης.

Ακόμα ένας τρόπος για να ανοίξετε δυναμικά την παρουσίαση είναι να δημιουργήσετε μια αλληλεπίδραση με το ακροατήριο. Ρωτήστε κάτι και ζητήστε να σας απαντήσουν σηκώνοντας ψηλά το χέρι τους. Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω κινητής συσκευής.

Μάθετε πως να σχεδιάζετε αποτελεσματικές παρουσιάσεις, παρακολουθώντας το σεμινάριο σχεδιασμού παρουσιάσεων. Δηλώστε συμμετοχή εδώ (θα πραγματοποιηθεί εφόσον συμπληρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων).

Εάν θέλετε να μεταμορφώσετε τις παρουσιάσεις σας, εφαρμόστε την μεθοδολογία η οποία είναι αποτέλεσμα σχετικής έρευνας και εργασίας 15 ετών. Μάθετε περισσότερα εδώ.

 jpg