Προετοιμαστείτε κατάλληλα για μια επιτυχημένη παρουσίαση

Μια παρουσίαση είναι σημαντική διότι είναι ένα μέσο με το οποίο καλείστε να πείσετε το ακροατήριο για τη δουλειά σας και τις ιδέες σας. Επίσης, αντικατοπτρίζει την εικόνα σας και αυτή του οργανισμού τον οποίο εκπροσωπείτε.

Μια αποτελεσματική και πετυχημένη παρουσίαση είναι προϊόν σωστού σχεδιασμού. Εάν το ακροατήριο δεν καταλαβαίνει, δεν προσέχει ή βαριέται κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, αυτό οφείλεται στον κακό σχεδιασμό ή τη λανθασμένη αντίληψη του ομιλητή ότι μπορεί να προσποιηθεί πως ξέρει καλά το θέμα του. Οι κακές παρουσιάσεις οφείλονται σε αυτόν που τις σχεδιάζει και όχι στο λογισμικό σχεδιασμού.

Δίχως την κατάλληλη προετοιμασία, ο ομιλητής δε θα καταφέρει να σταθεί άνετα ενώπιον του ακροατηρίου και να το κερδίσει. Το ακροατήριο θυσιάζει τον πολύτιμο χρόνο του για να παρακολουθήσει την παρουσίαση και δύσκολα μπορεί να ξεγελαστεί από έναν ομιλητή που δεν έχει προετοιμαστεί κατάλληλα.

Κάντε πολλές πρόβες

Είναι γεγονός ότι αρκετοί άνθρωποι φοβούνται να μιλήσουν δημόσια μπροστά σε ένα μεγάλο ακροατήριο διότι μπορεί να αισθάνονται ότι το υλικό τους δεν είναι αρκετά ενδιαφέρον ή να ντρέπονται. Για μια επιτυχημένη παρουσίαση εκτός του ότι απαιτούνται αρκετές ώρες σκέψης και προετοιμασίας, χρειάζονται πρόβες.

Όσο φορτωμένο και αν είναι το πρόγραμμα σας, βρείτε το χρόνο να εξασκήσετε την παρουσίαση και την ομιλία. Θα καταλάβετε στη συνέχεια ότι είναι μια σημαντική διαδικασία και ότι οι πιο πετυχημένοι ομιλητές πάντα προετοιμάζονται πριν την παρουσίαση.

Μεταβείτε νωρίτερα στην αίθουσα της παρουσίασης

Είναι μια καλή ιδέα να ρυθμίσετε κατάλληλα τον υπολογιστή σας και να πάτε νωρίτερα στην αίθουσα της παρουσίασης. Καλό θα ήταν να προμηθευτείτε με έναν εφεδρικό εξωτερικό σκληρό δίσκο για να αποθηκεύσετε τα αρχεία σας σε περίπτωση που ο υπολογιστής παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα την ημέρα της παρουσίασης.

Φορτίστε πλήρως όλες τις συσκευές σας και να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα καλώδια (ακόμα και για σύνδεση σε βίντεο). Να έχετε σε ένα φάκελο όλα τα σχετικά αρχεία της παρουσίασης σας και να μη βασίζεστε στην χρήση του ασύρματου δικτύου, εάν η παρουσίαση απαιτεί συνδέσεις στο διαδίκτυο. Τέλος, δοκιμάστε την παρουσίαση στην οθόνη και τον ήχο από τα ηχεία.

Είναι αναγκαίο λοιπόν ο ομιλητής να πάρει στα σοβαρά την παρουσίαση του και να τη σχεδιάσει σωστά από την αρχή. Άλλωστε η σκληρή δουλειά πάντα δικαιώνει. 


Με πειστικές παρουσιάσεις, οι ιδέες σας μπορούν να βρουν ανταπόκριση και να πετύχετε τους στόχους σας. Από το 2006, στο presentations.gr εργαζόμαστε πάνω στις πιο σημαντικές παρουσιάσεις. Οι παρουσιάσεις είναι το πάθος μας και έχουμε εκφράσει επιτυχημένα με οπτικό τρόπο τα πιο δύσκολα μηνύματα. Μπορούμε να αναλάβουμε να εφαρμόσουμε την μεθοδολογία μας σε νέες ή υπάρχουσες παρουσιάσεις σας.

Παρακολουθήστε το ειδικά σχεδιασμένο σεμινάριο παρουσιάσεων και θα μάθετε πως να σχεδιάζετε εκλεπτυσμένες παρουσιάσεις.  Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Academy Banner 4jpg