Δημιουργήστε εντυπωσιακές διαφάνειες για online παρουσιάσεις

Στις μέρες μας, οι εξ αποστάσεως παρουσιάσεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εργασίας των περισσότερων στελεχών επιχειρήσεων. Είναι πρόκληση για κάποιον που θέλει να μοιραστεί τις ιδέες του να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον ενός ακροατηρίου με το οποίο δεν βρίσκεται στην ίδια αίθουσα. Παρακάτω, ακολουθούν τρεις συμβουλές για τον σχεδιασμό εντυπωσιακών διαφανειών που προορίζονται για online παρουσιάσεις και τις οποίες το ακροατήριο σας θα λατρέψει.

1/ Σχεδιάστε ευανάγνωστες διαφάνειες

Ένας βασικός παράγοντας που καθορίζει την εμπειρία του ακροατηρίου είναι η συσκευή που χρησιμοποιούν για να συνδεθούν στην ηλεκτρονική συνάντηση. Μερικοί, μπορεί να μπαίνουν από τον φορητό τους υπολογιστή, άλλοι από tablet και άλλοι από το κινητό τους. Για αυτό, σχεδιάστε τις διαφάνειες σας ώστε να είναι ευανάγνωστες από όλες τις συσκευές. Μια καλή λύση είναι να παρουσιάζετε μια ιδέα ανά διαφάνεια και να τοποθετήσετε τις πληροφορίες με ιεραρχικό τρόπο. Επίσης, μπορείτε να χωρίσετε το περιεχόμενο σε περισσότερες από μια διαφάνειες ειδικά εάν σκοπεύετε να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για κάποιο θέμα.

Η παρακάτω εικόνα αποτελεί παράδειγμα μιας διαφάνειας η οποία διαβάζεται εύκολα από διαφορετικές συσκευές.


1jpeg

Στο παράδειγμα αυτό, έχουν αφαιρεθεί οι λεπτομέρειες και έχει διατηρηθεί μόνο η ουσία της διαφάνειας. Έτσι, το μάτι του ακροατηρίου καθοδηγείται στα επιθυμητά σημεία. Επίσης, χρησιμοποιείται ένα σκούρο χρώμα φόντου προκειμένου να ενισχυθεί η χρωματική αντίθεση και να είναι το περιεχόμενο περισσότερο ευανάγνωστο στο ασαφές ψηφιακό περιβάλλον.

2/ Χρησιμοποιήστε περισσότερα διαγράμματα

Οι διαφάνειες που χρησιμοποιούν διαγράμματα γίνονται ευκολότερα κατανοητές και μπορούν να οδηγήσουν στη λήψη αποφάσεων. Είτε η διαφάνεια σας περιέχει ποιοτικά είτε ποσοτικά δεδομένα, προσπαθείτε περισσότερο να τα εκφράσετε με εικόνες και σχήματα παρά με κείμενο.

Για παράδειγμα, το ανασχεδιασμένο διάγραμμα του παρακάτω σχήματος απεικονίζει με καλύτερο τρόπο το μήνυμα και διευκολύνει το ακροατήριο να δει την πραγματική κατάσταση και να οδηγηθεί στην προτεινόμενη απόφαση.

2jpeg

3/ Ελαττώστε τη χρήση κινήσεων (animation)

Η ποιότητα των διαδικτυακών παρουσιάσεων εξαρτάται και από την ταχύτητα της σύνδεσης. Προβλήματα στη σύνδεση μπορεί να κάνουν τις κινήσεις στις διαφάνειες να φαίνονται θολές, υπερβολικά αργές ή παραμορφωμένες. Καλό θα ήταν να αποφύγετε να εισάγετε κινήσεις στα αντικείμενα μιας διαφάνειας. Σε περίπτωση που αυτό είναι απαραίτητο, τότε χρησιμοποιήστε τις πιο απλές κινήσεις (πχ., εμφάνιση, εξαφάνιση).

Μπορούμε να βοηθήσουμε

Ξεχάστε το άγχος που σχετίζεται με τις παρουσιάσεις. Από το 2006 εργαζόμαστε πάνω στις πιο σημαντικές παρουσιάσεις. Οι παρουσιάσεις υψηλής αισθητικής είναι το πάθος μας και έχουμε εκφράσει επιτυχημένα με οπτικό τρόπο τα πιο δύσκολα μηνύματα. Μπορούμε να αναλάβουμε να εφαρμόσουμε την μεθοδολογία μας σε νέες ή υπάρχουσες παρουσιάσεις σας. Επικοινωνείστε μαζί μας στο info@presentations.gr.

Παρακολουθήστε το ειδικά σχεδιασμένο σεμινάριο παρουσιάσεων και θα μάθετε πως να σχεδιάζετε εκλεπτυσμένες παρουσιάσεις. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.