Συμβουλές για εξ αποστάσεως παρουσιάσεις

Είναι γεγονός ότι στις ημέρες μας το εξωτερικό περιβάλλον των οργανισμών μεταβάλλεται με γρήγορους ρυθμούς και επιβάλει νέες καταστάσεις. Προκειμένου οι επιχειρήσεις να επιβιώσουν πρέπει να προσαρμοστούν γρήγορα στα νέα δεδομένα.

Όταν επιβάλλεται μια κατάσταση κοινωνικής αποστασιοποίησης, τα μέλη μιας ομάδας καλούνται να εργαστούν μεμονωμένα από διαφορετικά σημεία. Είναι απαραίτητο όμως να διατηρηθεί τόσο η συνοχή της ομάδας όσο και η επικοινωνία με τους πελάτες. Παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές για επιτυχημένες εξ αποστάσεως παρουσιάσεις.

Χρήση της κατάλληλης τεχνολογίας

Ευτυχώς στις μέρες μας υπάρχουν πολλά εργαλεία μετάδοσης μιας παρουσίασης από το διαδίκτυο.

Η έκδοση Office 365 δίνει τη δυνατότητα ζωντανής αναμετάδοσης μιας παρουσίασης. Μπορείτε να στείλετε τον ειδικό σύνδεσμο του αρχείου στο ακροατήριο σας και να τους καλέσετε στην ψηφιακή ομιλία σας.

Επίσης, το Skype for Business προσφέρει παρόμοιες δυνατότητες. 

Σκηνικό παρουσίασης

Πριν αρχίσετε την παρουσίαση βεβαιωθείτε ότι εξωτερικοί θόρυβοι (κίνηση, γειτονιά, ήχοι από άλλα δωμάτια κλπ.) δεν θα παρεμβάλλονται στην ομιλία σας.

Επίσης, επιλέξτε να σταθείτε σε ένα σημείο το φόντο του οποίου δε θα αποσπάει την προσοχή του ακροατηρίου σας. Προτιμάται ένα λευκό φόντο με φυσικό φωτισμό.

Τέλος, φροντίστε να φορέσετε τα κατάλληλα ρούχα για την περίσταση.

Έναρξη παρουσίασης

Κατά την έναρξη της παρουσίασης μιλήστε ξεκάθαρα για τους στόχους αυτής της ψηφιακής συνάντησης. Ίσως χρειαστεί να θέσετε και κάποιους όρους ανάλογα με το είδος της παρουσίασης. Για παράδειγμα, πότε μπορεί κάποιος από το ακροατήριο να ρωτήσει κάτι ή οτιδήποτε άλλο ταιριάζει σε αυτή την ειδική περίσταση.

Περιεχόμενο παρουσίασης

Σκεφτείτε προσεκτικά τις ανάγκες του ακροατηρίου σας και τι χρειάζεται να ακούσει από εσάς τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ακόμη, αναζητήστε τρόπους ώστε να κάνετε το ακροατήριο σας να συμμετέχει στην παρουσίαση. Για παράδειγμα, θέστε τους μερικές ερωτήσεις. Τώρα που δεν βρίσκεστε στην ίδια αίθουσα, είναι σημαντικό να δείξετε ότι πραγματικά νοιάζεστε για αυτούς που σας παρακολουθούν.  

Κλείσιμο παρουσίασης

Στο τέλος της ομιλίας, μπορείτε να ευχαριστήσετε το ακροατήριο και ενημερώστε ξεκάθαρα ποια θα είναι τα επόμενα βήματα. Επίσης, δηλώστε εάν ο τρόπος που μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας έχει αλλάξει και πως μπορούν από εδώ και πέρα να έρθουν σε επαφή μαζί σας και σε ποιες ώρες.

Περισσότερες πληροφορίες

Τα παρακάτω άρθρα μπορούν να σας φανούν χρήσιμα για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης παρουσίασης: 

Μπορούμε να βοηθήσουμε

Ξεχάστε το άγχος που σχετίζεται με τις παρουσιάσεις. Από το 2006, στο presentations.gr εργαζόμαστε πάνω στις πιο σημαντικές παρουσιάσεις. Οι παρουσιάσεις είναι το πάθος μας και έχουμε εκφράσει επιτυχημένα με οπτικό τρόπο τα πιο δύσκολα μηνύματα. Μπορούμε να αναλάβουμε να εφαρμόσουμε την μεθοδολογία μας σε νέες ή υπάρχουσες παρουσιάσεις σας.

Παρακολουθήστε το ειδικά σχεδιασμένο σεμινάριο παρουσιάσεων και θα μάθετε πως να σχεδιάζετε εκλεπτυσμένες παρουσιάσεις. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Academy Banner 4jpg